Brent Petrolün 90 doları aşması sonrasında benzin ve motorinin ton fiyatının küresel piyasalarda yükselmesi, akaryakıt fiyatlarına yeni zammı beraberinde getirdi. 

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; benzine 39, motorine 32 kuruş zam bekleniyor. 

Daha önce kaynaklar tarafından 55-70 bandında açıklanan benzin ve motorin fiyatlarına zam miktarı, dolar kurunun bir nebze gerilemesiyle düştü.

KRT'den Olcay Aydilek'in haberine göre sektör kaynakları, “Dolar kuru düştü. Küresel düzeyde ürün fiyatı da geriledi. Böylelikle, zam ihtiyacı da bir miktar azaldı” ifadelerini kullandı.

BU GECE YARISI

Salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece (bu gece yarısı) yapılacak zamla birlikte benzin ve motorin fiyatları tarihi rekor kıracak.

15 LİRAYI ZORLAYACAK

Şubat ayının ilk gününde yapılacak zamla birlikte, Benzinin litresi 14.50 lirayı geçecek, motorin ise 14.70'e çıkarak 15 liyarı zorlayacak.

3 KEZ AÇIK, 4 KEZ DE GİZLİ ZAM

Öte yandan 2022'nin ilk ayında benzin ve motorin 3 kez açık, 4 kez de gizli gizli zam yapıldı. Son zamlarla birlikte benzinin litresi 14 lira 14 kuruşa, motorin litresi de lira TL 36 kuruş çıktı. LPG ise benzin ve motorinden aşağıda kalmadı. 11 Ocak'ta 29 kuruş zam gelen LPG, 9.36 liraya çıktı.

AKARYAKIT İSTASYONLARI KAPANIN EŞİĞİNDE

Diğer yandan kâr marjının düşüklüğünü dile getiren akaryakıt istasyon ve bayileri, kapanmanın eşiğine geldiklerini ve kâr marjının artırılmasını talep ediyor. Kâr marjındaki artış doğrudan pompaya yansıyacağı dile getiriliyor.