Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 11.00'de bir araya geldi. Bugün beklenen asgari ücret açıklaması öncesinde ise saat 14.00'te TCMB faiz kararı açıklanacak.

Faiz kararı öncesinde dolar/TL 15'ün üzerine çıkarak tarihi zirvesini görürken, PPK toplantısında bugün TCMB'nin 100 baz puan indirim yapması bekleniyor.

ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Reuters'in aktardığına göre, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2022'de geçerli olacak asgari ücreti bugün belirlemesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise saat 15.00'te asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

'ENFLASYON KARŞISINDA EZDİRİLMEYEN BİR ORAN'

Asgari ücrete ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise, ''Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız'' dedi.

TL'NİN DEĞER KAYBI YÜZDE 50'Yİ AŞTI

Son yıllarda TCMB ve ekonomi yönetiminde sık sık değişikliğe gidilmesi, Erdoğan'ın düşük faiz istekleri ile üretim, ihracat ve cari dengede fazla verilmesini öngören ekonomik planına yönelik endişeler sebebiyle Türk lirasının dolar karşısındaki bu seneki değer kaybı yüzde 50'yi aştı.

TL'deki kayıpların yüzde 45 ile büyük bölümü Eylül ayı başından beri, yani TCMB'nin ilk faiz indirimi sinyalinden itibaren gerçekleşti.