Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, yazılı açıklama yaparak, hükümetin esnaf için planladığı kademeli elektrik tarifesi uygulamasına tacirlerin de dahil edilmesini gerektiğini söyledi. Baran, "Ticaretin sağlıklı bir şekilde devamı açısından işletmelere eşit koşulların sağlanması önemli. Elektrikte indirimli tarife, esnaf-tacir ayrımı olmadan tüm işletmeleri kapsayacak şekilde uygulanmalı" dedi.

'EŞİT KOŞULLAR SAĞLANSIN'

ATO Başkanı Baran, istedi. Baran’ın açıklaması şöyle:

"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 1 Mart'a kadar tamamlamayı hedeflediği ve esnafa indirimli tarife öngören düzenlemeye ATO üyesi ticari işletmeler de dâhil edilmeli. Ticaretin sağlıklı bir şekilde devamı açısından işletmelere eşit koşulların sağlanması önemli. Elektrikte indirimli tarife, esnaf-tacir ayrımı olmadan tüm işletmeleri kapsayacak şekilde uygulanmalı"

'REEL SEKTÖRÜN DEVAMI İÇİN ÖNEMLİ'

"Birçok işletmede elektrik faturaları kira giderlerini geçti. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler bu gider kaleminden çok fazla etkilendi. Birçok işletme için sürdürülebilirliği olmayan yüksek elektrik faturalarına indirimli tarife, reel sektörün devamı açısından çok önemli.”