Dünyanın en büyük markalarının hukuk danışmanlığını yapan Av. Görkem Gökçe; dijital dünya, metaverse ve kripto paraların hukuki durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Polemik TV Genel Yayın Yönetmeni Kadir Kaplan'ın sorularını yanıtlayan  Gökçe'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

KARA PARA AKLAMADA KULLANILIYOR MU?

Kripto ticareti konusunda Türkiye'nin dünyada 4. Avrupa'da ise 1. sırada olduğunu ifade eden Gökçe, "Türk toplumunun yoğun bir ilgisi var. Ancak kripto paraların bir suç unsuru olarak nitelendirilmesi yanlış olur. Kara para aklama konusunda da suç ile anılabilecek bir konumda değil" dedi.

AMAÇ YATIRIMCIYI KORUMAK

"Devlet üzerine düşen görevi yapıyor gibi görünüyor. Kripto para ticaretinde alınan önlemlerin de asıl amacı zaten yatırımcıyı korumak. 

'KRİPTO TİCARETİ FİNANSAL VE TEKNOLOJİK OKURYAZARLIĞA MUHTAÇ'

Kripto borsasının geleneksel yatırım amaçları olmadığını vurgulayan Gökçe, "Bir geleneksellik mevcut olmadığı için kripto ticaretinde teknolojik ve finansal okuryazarlık ön plana çıkıyor. Hatta tüm bunların yanında hukuki bir okuryazarlık da gerekiyor.

GERÇEK METAVERSE NEDİR?

Metaverse Evreni hakkında çıkan söylentilere de değinen Gökçe "Metaverse hakkında tam olarak nedir sorusunun karşılığını bulamayabiliriz ancak oyun alanıyla daha çok örtüştüğünü söylemek mümkün. Daha sonrasında sanal gerçeklik hayatımıza girdi. Bizler de metaverse ve sanal gerçekliği birbiri ile örtüştürdük. Ama gerçek Metaverse nedir sorusuna net bir cevap vermek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

HUKUKİ GÜVENCE ALTINDA MI?

"Geleneksel anlamda bir güvence yok ancak teknolojik bir güvence söz konusu. Bir belediye binası veya kamu binası gibi somut güvenceler söz konusu değil ancak teknoloji ticareti yapıyoruz ve teknolojik güvenceler söz konusu"