Fortune dergisi ve IntelligentTransport'ta yer alan haberlere göre, Alstom tarafından inşa edilen ilk hidrojenle çalışan yolcu trenleri Almanya ve Fransa'ya gelerek Avrupa'nın demiryolu sisteminde bir devrim yaratacak.

Alstom CEO'su Henri Poupart-Lafarge geçen hafta bir şirket web seminerinde "Avrupa kesinlikle ana pazar olacak" dedi ve büyük dizel filolarına sahip ülkeler olarak Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere'yi gösterdi. Poupart-Lafarge, Yakıt tedariki ve altyapısının genişletilmesi gerekiyor, ancak "trenler hazır" dedi.

DENEMELERİN ARDINDAN BAŞLAYACAK

Demiryolu şirketi LNVG'nin Genel Müdürü Carmen Schwabl'a göre Almanya'nın Saksonya kentinde 123 kilometrelik bir yolda uzun bir deneme süresinin ardından ticari operasyonlar önümüzdeki yılın Mart ayında başlayacak. 

Rapora göre Alstom’un yolcu treni Hamburg dışındaki Buxtehude ile sahil kasabası Cuxhaven arasında bölgesel bir hat oluşturacak.

Schwabl web semineri sırasında “Artık dizel ünitesi satın almayacağız. Demiryolu, yakıtla çalışan 126 tren işletiyor ve bunlara alternatifler arıyor’’ dedi.

‘’21. YÜZYILIN EN BÜYÜK SORUNU’’

Kaynaklar, rakip Siemens’in de hidrojen trenleri geliştirdiğini ve emisyon kuralları daha da sıkılaştıkça Avrupa pazarının önümüzdeki yıllarda 10 milyarlarca dolara çıkacağı tahmin edildiğini söylüyor. 

Akü paketleri veya elektrik hatları tren yolculuğunun kirliliğini azaltmak için de kullanılabilir, ancak bu her zaman pratik bir çözüm değil.

Morgan Stanley analistlerine göre, Avrupa'da hidrojen trenleri için önemli büyüme beklentileri var. 

Yüzyılın ortasına kadar sektörün değerinin 24 milyar ABD Doları ile 48 milyar dolar arasında olabileceğini tahmin ediyorlar. Rapora göre, 2030 yılına kadar, hidrojenle çalışan trenlerin tüm trenlerin 10'da birini oluşturabileceği belirtiliyor.

TÜM SEKTÖRLER ETKİLENECEK

Rapora göre, Avrupa Birliği milletvekilleri bloğun iddialı iklim hedeflerini yasal olarak bağlayıcı hale getirmek için bu hafta bir anlaşmaya vardılar ve daha güçlü kuralların ulaştırmadan enerji üretimine kadar değişen sektörleri etkilemesinin beklendiği belirtildi.

Auvergne-Rhône-Alpes Bölge Konseyi Başkanı Laurent Wauquiez, "Çevrenin korunması büyük bir sorun ve şüphesiz 21 yüzyılın en büyük sorunudur" dedi.

(Asia Times, Çeviri:polemikhaber)