OPEC bakanları, küresel ekonomi coronavirüs pandemisinden kurtulurken iki buçuk yılın en yüksek seviyesine çıkan fiyatları soğutmak için Ağustos ayından itibaren petrol arzını artırma konusunda anlaştılar.

BAKAN SORULARA CEVAP VERMEDİ

BAE Enerji Bakanı Suhail bin Muhammed el-Mazroui düzenlediği basın toplantısında, "Anlaşmadan memnunuz" dedi.Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, uzlaşmaya nasıl varıldığına ilişkin soruları yanıtlamayı reddetti.

OPEC geçen yıl, pandeminin neden olduğu talep düşüşü ve fiyatların düşmesi nedeniyle üretimi rekor günde 10 milyon varilazalttı. Günde yaklaşık 5,8 milyon varillik bir düşüşle bırakmak için kademeli olarak arzın bir kısmını eski haline getirdi.

OPEC’tenyapılan açıklamada, grubun Ağustos ayından Aralık 2021'e kadar arzı ayda 2 milyon varil veya günde 0,4 milyon varil artıracağını söyledi.Grup, yeni virüs varyantları nedeniyle küresel toparlanmanın durması durumunda manevra için daha fazla alan bırakmak için genel anlaşmayı Nisan 2022'de daha önce planlanan bir tarihten 2022'nin sonuna kadar uzatmayı kabul etmişti.

(Middle East Eye)