Babacan, çiftçilere yönelik 56 maddelik tarım eylem planını anlattı. Babacan, çiftçilere kredi borçlarını faizsiz iki yıl öteleme, gübrenin yüzde 50'sini karşılama, mazotun ÖTV'sini iade etme, odalı elektrik hizmeti ve yatırımı sözü verdi.

'Çalışmayan daha kârlı'

Babacan'ın “Çiftçilerimiz ne kadar tüketirse o kadar fazla zarar ediyor” sözleriyle bir çiftçi “Çalışmayan daha kârlı. Bu millet ne yapacaklar” ifadelerini kullandılar.

'Kredi borcuna katladı'

Babacan'ın çiftçiye kredi borçlarını sorması üzerine çiftçiler “İkiye katladık. Onu bankadan çekiyoruz” dedi.

'Çeltiği 3,5 liraya satan adam 1 lira kazanamaz'

“Benim küçük bir çiftliğim var. Geçen sene 30 bin lira masrafım oldu, şimdi 70 bin lira diyen bir başka çiftçi ise anlatmaya devam etti:

“Çeltik 3,5 lira ne? Yandaşlar okula gidiyor, buradaki çiftçi batıyor. Orada bir kişi gidiyor, bütün Bafra Ovası'nı mahvediyor. 30 lira masrafı olanın 70 lira masrafı var şimdi. 3,5 liraya  çeltiği şeytan adam 1 lira kazanmaz, zarar eder. Bir torba gübre 300 bin lira oldu”. 

Ucuz mazotu zengin yat sahibi kullananlar

Çiftçi, “Mazot yat sahibine 1 buçuk lira, çiftçiye 7 bin 500 lira. Yat kimin? Yat zaten zenginin. Böyle şey olur mu? Siz ekonomik gelirsiniz de bu milletin derdine deva olursunuz." dedi.