TÜİK verilerine göre yapılan ayarlamayla 2021'in ilk altı aylık döneminde memurların maaşı yüzde 7,36 artacak. 

Memurlar adına yetkili sendika olarak son dönem toplu iş görüşmesini Memur Sen imzaladı. 

Sendika Genel Başkan Ali Yalçın ve beraberindeki Memur Sen heyeti, yüzde 7,36’lık artışla kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü ifade ederek kamu görevlilerine yönelik seyyanen zam beklentilerini aktardı.

YALÇIN: GERÇEK ENFLASYONUN BU OLMADIĞINI BİLİYORUZ

Yalçın, “Açıklanan 14.6’lık bir enflasyon söz konusu. Ancak sahada gerçek enflasyonun bu olmadığını biliyoruz. Gıda enflasyonu yüzde 19’u gördü. Vergilere bakıyoruz 9.21 arttı. Asgari ücret ise 21.56 oranında artırıldı. Bu rakamlar ışığında görüyoruz ki gerçek enflasyonun hesaplanması zor değil. Kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü herkesin malumu, seyyanen zam istiyoruz” dedi.

“KAMUDA İSTİHDAM MODELİ KADROLU OLMALI”

Ziyarette kamuda sözleşmeli istihdam üzerine de konuşuldu. Kamuda sözleşmeliliğin son bulması gerektiğini ifade eden Yalçın, “Kamuda sözleşmeli sayısı 400 bini aştı. Kamudaki sözleşmeliler arasındaki özlük hakları farklılığı da 20’yi buldu. Bu konunun da gündeme alınması gerekiyor. Kamuda sözleşmelilik son bulmalı, kamuda istihdam modeli ‘kadrolu’ olmalıdır” diye konuştu. Yalçın, özellikle Yerel Yönetimlerde, Belediye Yasası’na tabi olarak çalışan sözleşmeli personel için de kadro istedi.

“EK ÖDEMELERDEKİ BELİRSİZLİK GİDERİLMELİ”

Yalçın, sağlık çalışanlarının taleplerini de Bakan Elvan’a iletti. Sağlık çalışanlarının cansiperane bir şekilde sahada mücadele ettiklerini ifade eden Yalçın, “Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelerde sorunlar var. Bu sorunların başında ise hala yapılmamış ek ödemeler var. Bu sorunlar giderilmeli. Sorunların giderildiği gibi belirsizlik de bitirilmeli” diye konuştu.

Hem kamuda toplu iş sözleşmesinin imzalandığı günlerde, hem de 2021 memur zamlarının açıklanmasının ardından Memur Sen kamu çalışanlarının diğer örgütleri tarafından eleştirilerin odağına oturmuştu.