CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Nazlıaka ile bir kıraathanede oturan vatandaşlar, tarım-hayvancılık ve işsizlikten yakındı. 

'PARLAMENTER SİSTEMİN GERİ GELMESİNİ İSTİYORUM'

Bir vatandaş, "Esnafın çoğu üniversite mezunu. İşe giremediği için ya taksicilik yapıyor ya besicilik yapıyor. Herkes hakkını istiyor. Üniversite mezunu okumuşsa öğretmenliğini istiyor. Üniversite mezunuyum minibüsçülük yapıyorum. Bir de parlamenter sistemin geri gelmesini istiyorum" dedi. 

Bir çiftçi ise verilen desteklerin az olduğuna dikkat çekti. Çiftçi, "20 dekar arazim var. Aldığım 415 lira. Bana verilen desteği 20 litre mazota verdim. Köye gittim, mazot bitti. Bu ne ya? 415 lira bana destek veriyor, bu destek mi?" ifadelerini kullandı.

'DEMOKRASİNİN YANINDA OLANLAR BİR ARADA DURMALI'

Nazlıaka ise şunları söyledi:

"Demokrasiyi mi savunacağız, tek adamcılığı mı savunacağız? Hukukun üstünlüğünü mü savunacağız, üstünlerin hukukunu mu savunacağız? Yoksulun ezilenin yanında mı olacağız, yoksa saraydakilerin yanında mı olacağız? Bundan sonra böyle bir net ayrım var. Bu ayrımda saf tutmak gerekiyor. O saf da demokrasinin yanında olanların bir arada durması, saflarını sıklaştırması, güçlerini birleştirmesiyle olur." 

'KAFAYI YİYECEĞİZ'

Hayvancılık yapan bir vatandaş, yem fiyatlarından dolayı hayvanlarının yetersiz beslendiğini belirterek, "İki tane ineğe bu kadarcık otu koyuyorum, evde bir bardak çay içip dönüyorum inek yine yüzüme bakıyor. Doymuyor, doymuyor. Onun verdiği süt altın olsa ne yazar? Ben ona 10 gün yedireceğim ki 70 milyon çıksın. Aklımızı, kafayı yiyeceğiz. Bunu hayvancılar, inek besleyenler adına söylüyorum. Diğer hesapları pek bilmem" dedi.

'ARTIK OLMAZ, BUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Bir vatandaş ise, "İş vermiyorlar, çayımızı, yemeğimizi kestik. Artık olmaz, bunu değiştireceğiz" dedi. Nazlıaka ise, vatandaşa "Hep beraber değiştireceğiz" sözleriyle destek verdi.