Bitcoin  2021’in en çok konuşulan konularından birisi oldu. Peki neden? Çünkü Bitcoin, 2017’nin aralık ayında ulaştığı 19,700 dolar seviyesini geçerek yeni rekorlara koştu. Tabi Bitcoin’in arkasında birçok destekçisi de vardı. Dünyanın en zengin insanların birisi olan Elon Musk, Bitcoin ile ilgili paylaşımlar yaparken,Twitter’ın kurucu Jack Dorsey de Bitcoin’i destekleyen isimlerden birisi oldu.

Kripto paraların yıldızı son iki yıldır parlamaya devam ediyor. Hâliyle bu kadar popüler bir hâle gelen kripto paraları merak eden kitleler öncelikle Bitcoin’i duyuyor ve nasıl alındığını merak ediyor. Bu bakımdan içeriğimiz özellikle başlangıç seviyesindeki kullanıcılara hitap ederken kripto paralara yolculuğunuzu başlatmak için size yardımcı olacak.  Peki, Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl kazanılır ? Bitcoin ile para kazanmak mümkün mü?

Bitcoin Nedir?

Bitcoin, 2009 yılında piyasaya sürüldü ve ilk kripto para birimi olarak kabul ediliyor. Bankalar ve hükûmetler gibi geleneksel aracıların finansal işlemler yapma ihtiyacını ortadan kaldıran merkezî olmayan bir dijital nakit türüdür. Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto, orijinal Bitcoin tanıtım belgesini (White Paper) kaleme alan ve Bitcoin'i icat etmesiyle tanınan kimliktir. Birkaç kişi Satoshi olduğunu iddia ederken gerçek kimlik hiçbir zaman doğrulanmadı veya açıklanmadı. BTC'nin bugünkü fiyatı göz önüne alındığında Satoshi bir milyarder olabilir. Bitcoin, herhangi bir merkezî kontrol veya bankaların ya da hükûmetlerin gözetiminden bağımsız olararak çalışan dijital bir para birimidir. Bitcoin tamamen eşler arası yazılıma ve kriptografiye dayanır. Halka açık bir defter, tüm Bitcoin işlemlerini kaydeder ve kopyalar dünya çapındaki sunucularda tutulur. Her işlem ağda herkese açık olarak yayımlanır ve düğümden düğüme paylaşılır. Her on dakikada bir bu işlemler madenciler tarafından 'blok' adı verilen bir grupta toplanır ve kalıcı olarak blok zincirine eklenir. Bu, Bitcoin'in hesap defteridir.

Bitcoin Nasıl Kazanılır?

Sanal para yatırımı yapmaya yeni başlıyorsanız ve biraz da korkuyorsanız sizin için en uygun yöntem al sat yapmak olacaktır. Elinizde bulunan para miktarının bir önemli olmadan Bitcoin al sat işlemi yapabilirsiniz. Ama bundan çekiniyor ve risk almaktan korkuyorsanız az bir bütçe ayırarak al- sat yapmaya başlayabilir ve kripto para dünyasını deneyimleme şansı bulabilirsiniz.

Bitcoin almaktan korkmanıza gerek yok. Çünkü Bitcoin almak alıştığınız döviz ya da hisse senedi alma işlemlerinden çok da farklı değildir. Bunun için ilk olarak yapmanız gereken şey, BTC platformlarından birine üye olmaktır. Bu platformlardan birine üye olduktan sonra istediğiniz kredi kartı  ya da banka kartını kullanarak istediğiniz tutarda Bitcoin satın alabilirsiniz.

Bitcoin ile Para Kazanmak Mümkün mü?

Bitcoin ile para kazanmanın pek çok yolu vardır. Bu yöntemlerin en çok tercih edilenleri ise;

Bitcoin Satın Almak: Bitcoin satın almak biraz riskli olsa da Bitcoin'den en çok kazanç elde etmenizi sağlayacak olan yöntemdir. Ama satın almadan önce mutlaka detaylı bir araştırma yapmanız gerekir.

Bitcoin ile Ödeme Kabul Etme: İyi bir başlangıç için işlerinizin karşılığında Bitcoin ile ödeme kabul ederek kendinize bir Bitcoin cüzdanı oluşturabilirsiniz.

Bitcoin ile Madencilik: Bitcoin ile para kazanma yöntemlerinin en popüleri madenciliktir. İki farklı şekilde kendi başınıza ya da bulut madenciliği yaparak kazancınızı önemli ölçüde arttırabilirsiniz.

Yatırım: Bitcoin’e yatırım yapmak için tercih edebileceğiniz birkaç seçenek bulunuyor. Şirketlere, start-up’lara, blockchain ya da hisse senetlerine gelişiminin kendisine yatırım yaparak Bitcoin üzerinden önemli paralar kazanabilirsiniz.

Bitcoin Güvenli mi?

Bitcoin belli başlı protokollere tabidir. Bu protokoller çerçevesince yaptığınız her işlem şifrelenir. Aynı zamanda Bitcoin yapı itibariyle sağlam bir işlem kayıt hafızasına sahiptir. Cüzdanınızın şifresini çaldırmanız ya da bilgisayarınızın hacklenmesi gibi kullanıcı hatası ya da dikkatsizliği sonucu oluşan durumlar dışında sistemin güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Bu durum cüzdanınızı ya da kredi kartınızı kaybetmekten ya da çaldırmaktan farksızdır. Bitcoin kriptosu gereği aynı paranın iki kez harcanması mümkün değildir. Paranın size ait olduğunu ve daha öncesinde başka birisine gönderilmediği, işlem öncesinde sistem tarafından teyit edilir. Bu nedenle kontrolsüz bir şekilde, hileli yollarla Bitcoin yaratıp satmak mümkün değildir.