Dünyanın en büyük kripto para birimi, bu yıl şimdiye kadar neredeyse yüzde 70 arttı. Rakip kripto para birimi Ether, Cumartesi günü rekor kırdı ve bugüne kadar yaklaşık yüzde 150 arttı.

"TEŞVİK EDİYOR"

Son haftalarda büyük şirketlerden yatırım alan Bitcoin’e son destek Tesla’nın sahibi Elon Musk’tan gelmişti. Musk, Bitcoin'e yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırdı. Blockchain tabanlı teknoloji geliştiricisi olan Securrency'nin baş strateji sorumlusu Patrick Campos yaptığı açıklamada "Her büyük yatırım duyurusuyla, diğer kurumlar dijital varlıkların daha hızlı benimsenmesi ve konuşlandırılması için teşvik ediliyor" dedi.

"GELİŞMELERİ TETİKLEYECEK"

Campos, "Tesla'nın yatırımı, diğer büyük şirketleri ve kurumları kriptoyu sadece değerli bir varlık sınıfı olarak değil, belki de önemli bir sınıf olarak kabul etmeye teşvik edecek. Daha da önemlisi, bu gelişmeleri desteklemek için kurumsal hizmetlerin buna uygun olarak yapılandırılması, bu kurumlar içinde ve daha geniş ekosistemde dijital varlıklarla ilgili diğer gelişmeleri tetikleyecektir” dedi. (Bloomberg)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com