Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. Son iki yılda üç kez değişen koltuk piyasaları da tedirgin ediyor. 

Bu değişimin piyasaları nasıl etkileyeceğine yönelik ise uzmanların görüşleri pek de iç açıcı değil. 

İşte o görüşlerden öne çıkanlar:

*Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities'in baş stratejisti Cristian Maggio, TL'nin birkaç gün içinde yüzde 10-15 kadar düşmesinin beklenebileceğini aktardı. Maggio, pazartesi günü Asya piyasalarının açılmasıyla beraber Türk Lirası'nda satış dalgasının başlamasını bekliyor.

*Dolar/TL kurunun 7,50; 7,79 ve 8,00 seviyelerine kolaylıkla çıkabileceğini söyleyen Maggio, Türk yetkililerin bu satış dalgasına karşı bazı önlemler alsa da bunların uzun vadede başarılı olmasını beklemenin zor olduğu görüşünde.

'EN KÖTÜ KARARLARDAN BİRİ'

*Londra merkezli BlueBay varlık yönetimi şirketi gelişen piyasalar stratejisti Tim Ash ise Guardian gazetesine verdiği demeçte "Bu kamu politikaları açısından Brexit kadar kötü bir karar; ülke tarihinde hatırladığım en kötü kararlardan biri" dedi.

'ÇİRKİN BİR TEPKİ'

Ash "Piyasalar bu konuda ne düşündüklerini pazartesi günü açıklayacak ve büyük ihtimalle bu çirkin bir tepki olacak" yorumunda bulundu.

'UZUN VE KARANLIK BİR PAZARTESİ'

Reuters'a konuşan analistler, Ağbal'ın 7 Kasım'da görevinin başına gelmesinin ardından daha ortodoks bir tavır takınarak politikayı düzeltmeye başladığını vurguladı.

Bir fon yöneticisi, "Uzun ve karanlık bir pazartesi günü olacak" yorumu yaptı.


Cuma günü akşam saatlerinde 7,18'e kadar çekilen dolar/TL haftayı 7,21'den kapatmıştı. Euro/TL de 8,60'ın hemen altında kapanış yaptı.