Son elektrik faturaları vatandaşın belini iyice bükerken bir çok vatandaş ise bu ay gelen faturayı ödeyemeyeceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bugün gelen "Elektrik zammı geri alınır mı?" sorusuna, "Bu konuda olabilecek, bakanlık ve EPDK'nın önünde. Bir çalışma yürütülüyor, yürütülecek. Kısa vadede yapılacak olan şey bu" ifadelerini kullanmıştı.

'KAYNAKLARDAN DOĞRULATTIM'

Gazeteci Mustafa Balbay katıldığı bir programda vatandaşı çileden çıkaracak bir iddia da bulundu. Babay hükümetin yeni bir elektrik zammı hazırlığı içerisinde olduğunu “Birkaç haber kaynağını yokladım. Şu anda Enerji Bakanlığı’ndaki hava ‘yeni bir zammı ne zaman yapsak?’ gibi bir hava içinde olduklarını gördüm” sözleriyle duyurdu.

Balbay elektrik zammıyla sözlerine şu şekilde devam etti:

Bakanlığın böyle bir havada olduğunu güvendiğim kaynaklardan doğrulattım. İndirim bir yana şu anda yeni bir zammı daha toplum şimdi kaldırmaz ama ne zaman yapalım gibi bir arayış içinde olduklarını gördüm.
Mustafa Balbay'ın kaynaklardan doğrulattım dediği elektriğe zam iddiası gerçekleşirse, zaten çok ciddi ekonomik sıkıntılar çeken vatandaşın çok daha zor günler geçireceği düşünülüyor.