AK Partili Yaşar Kırkpınar'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e hitaben söylediği  “kostüm değiştirmekle çiftçinin yanında olunmaz” sözlerine yanıt CHP’li 
Mahir Polat'tan geldi.

Türk tarımının iktidar tarafından ithalata boyun eğdirildiğini savunan Polat, “İzmir Modeli’nden ya da ‘başka bir tarım mümkün’ diyen başkanımızdan değil, babasının çiftliğini batıran Tarım Bakanı’ndan mı tarımı öğreneceğiz? İktidarın yapamadığını yerel yönetimlerimiz başarıyor. AKP’li bürokratlar gelsinler, Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte onlara başka bir tarımın nasıl mümkün olacağını öğretelim” diye konuştu.

Polat ayrıca, çiftçileri düşünen iktidarın ‘Çam Fıstığı Araştırma ve Koruma Enstitüsü Kurulması Hakkında’ verilen Kanun Teklifi’nin neden reddedildiğini sordu.

BABASININ ÇİFTLİĞİNİ BATIRAN TARIM BAKANI’NDAN MI TARIMI ÖĞRENECEĞİZ?

AK Parti’lilerin akıl tutulması yaşadığını savunan Polat, şunları kaydetti;

*Çiftçinin her zaman yanında olan ve onlar için çözüm üretmeye çalışan Başkanımız Tunç Soyer ile ilgili böyle demeçler verilmesi kabul edilebilir değil. Yaşar Bey abesle iştigal edeceğine Türk tarımının ithalata boyun eğdiren bakanlarına baksın. İzmir Modeli’nden ya da ‘başka bir tarım mümkün’ diyen başkanımızdan değil, babasının çiftliğini batıran Tarım Bakanı’ndan mı tarımı öğreneceğiz? 

*Köy köy çiftçinin yanında olan, onlarla karış karış, tohum tohum ve emek emek bir arada olan Tunç Soyer’i kıskanarak izlediklerini biliyoruz. İzlerken bir şeyler öğrenmeye baksınlar. Öğrendikleriyle Bakırçay’da Bergama’da çiftçinin halini sormak ve toprağa basmak yerine helikopter ile çiftlik ziyaretine giden Tarım Bakanı’na bir şeyler öğretirler. Kim bilir galoşla çiftlik gezen Genel Başkanı’na İzmir Modeli’ni yani başka bir tarımın mümkün olduğunu öğretir. 

*Belki de Yaşar Bey traktörü, pulluğu ve tarlasını kamu bankalarına olan borçlarını ödeyemediği için icra yoluyla satılan çiftçiye karşın, bir sözde sanatçıya koçum senin borçlarını tabi ki karşılıksız erteleyeceğiz diyen yaklaşımın utancı içinde sağa sola çamur atıyordur.”