Astronomik danışmanlık tutarını Meclis gündemine taşıyan  CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl açıklamasında şunları söyledi;

*Kime ne danışılıyor belli değil. İktidar dışarıdan bu kadar danışmanlık hizmeti alacaksa kendi atadığı memura mı güvenmiyor? 

*Hazırlanan bütçe şeffaf olmadığı gibi yatırım programının da her ayrıntısı karanlık. Türkiye’yi şirket gibi yönetme hayali olanlar, bütçeyi de keyfi olarak dağıtıyorlar"dite tepki gösterdi. Bingöl," İktidar dışarıdan bu kadar danışmanlık hizmeti alacaksa kendi atadığı bürokrata, memura mı güvenmiyor?" diye sorarak, "Elbette kamu dışından danışmanlık hizmeti alınabilir ancak bunun sınırlarının iyi çizilmesi ve kamu personeli eliyle tamamlanamayan işler olması gerekiyor.

*Onlarca anlamsız konuda danışmanlık alınması AKP’nin yandaş yönetim anlayışının bir başka örneği olarak karşımıza çıkıyor.

*Ahşap Kullanımının Yaygınlaştırılması için 1.4 milyon, Çalışan Dostu İşletmeler için 500 bin, Varlık Yönetim Sistemi için 40 milyon TL, Kültür Sanat Projeleri için 20.6 milyon TL, Gümrüklerin modernizasyonu için 1.5 milyon TL, Köy Envanteri için 4.4 milyon TL, Katı Atıkların Ekonomiye Kazandırılması için 1.5 milyon TL, Kentsel Tasarım Rehberleri için 1.7 milyon TL, Yaşanabilir Şehirler Kriterleri için 850 bin TL, Şehircilik Hizmetleri için 9.5 milyon TL danışmanlık bütçesi