CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizin, vatandaşın alım gücünü büyük oranda düşürdüğünü belirterek, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle iş yapamayan esnafın ise kapanma Noktasına geldiğini söyledi. 
Esnaf ve tüketiciyi olumsuz yönde etkileyen  ekonomik durumun ,giderek  kapanan iş yeri sayısını artırdığına dikkat çeken Gürer, elektriğe ve akaryakıta gelen zamların ,dar ve sabit gelirlilerin ekonomik krizin  etkisi ile alım gücü düşmesi ile bütçesini kısmasının doğrudan etkilediğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik kriz, enflasyon artışı, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve bu nedenle artın girdi maliyetlerinin neden olduğu olumsuz tabloyla ilgili değerlendirme yaptı. 

'ÇOK SAYIDA ESNAF KEPENK KAPATIYOR'

Esnaf ve sanatkarların ekonomik krize direnmeye çalıştığına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Girdi maliyetlerine gelen  sürekli zamlar raf fiyatlarına yansıması vatandaşın alım gücü büyük oranda düşürdü. Çiftçi, emekli,işçi  alım gücü daralması doğrudan esnafa da yansıdı. AVM ile dara düşen küçük esnaf birde daralan ticaret ve değişen alım koşulları ile sorun yaşamaya başladı. Sattığı ürünün yerine aynı fiyatla ürün alamayan esnaf vade daralması, tahsilatta zorlanmaya başlaması sıkıntıları katladı. Veresiye defterleri giderek kabarıyor. İş yerleri geçmişten gelen varlığını tüketiyor. Vardan  tüketiyor. İş yerlerinde esnafta denge kaçtı. Gelir gider hesabı şaştı. Elektriğe, doğalgaza gelen zamlar girdi maliyetlerini tavan yaptırdı. İş yapamayan esnaf siftahsız dükkan kapatıyor” saptamasında bulundu.

'GİRDİ MALİYETLERİ ESNAFI PERİŞAN ETTİ'

Akaryakıt zamları, elektrik ve doğalgaz faturaları, dükkân kirası  esnafın gelir-gider dengesi oynattığını belirten  CHP Milletvekili Gürer, adım başı açılan AVM’ler ve zincir marketlerin de küçük esnafın yaşadığı sorunlara tuz biber ektiğini belirtti. 

TÜKETİCİNİN ALIM GÜCÜ YOK 

Ekonomik krizin, tüketicinin alım gücünü düşürdüğünü, artık insanların alışverişlerinde asgari düzeyde ürün almak zorunda kaldığını aktaran 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vadeli satış fiyatları nedeniyle de ticaretin daraldığını anlattı. 

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, “Resmi olarak açıklanan kapanan işleri sayıları  açıklanırken yanında, yıllardır faaliyetlerini sürdürdükleri halde kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınmasıyla sanki yeri işyerleri açılıyormuş algısı oluşturulmaya çalışıldığını , kriz sürecin esnafın sorunlarını katladığını ifade etti.

GİDİŞAT İYİ DEĞİL 

Raflardaki ürünün bir hafta önceki fiyattan satılamadığına da vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Üretici, çiftçi, işçi, besici, sanatkâr, esnaf, emekli mağdur; aracılar, ithalatçılar kazançlarını katlıyorlar. Sabit ve dar gelirli kesim ile esnaf zor günler yaşıyor. Tüketici kahvaltılık alamaz durumda, bu gidiş iyi gidiş değil” ifadelerini kullandı.