CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM'de vatandaşların ek bütçeyle ödeyecekleri vergiler ve gelecek zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye seslenen CHP’li Köksal, "2022 bütçesi altı ay bile dayanamadı. Şimdi ek bütçe getirdiniz, ek bütçeyle 925 milyar lira toplanacak. Bu ne demek? Daha çok vergi vereceğiz, daha çok zam göreceğiz, daha fazla ekonomik sıkıntı çekeceğiz demek” diye belirtti.

'GÖZLERDEKİ IŞILTI'

Nebati’nin “gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musunuz” sözlerini hatırlatan Köksal, “Sayın Bakan, hâlâ gözlerinizdeki ışık sönmüyor mu, hâlâ kendinizi başarılı mı varsayıyorsunuz” dedi.

Köksal, Afyon'daki 'skandal torpil' iddiasını TBMM'ye taşıdı: Sınavda 1.  olan aday yerine 82. olan aday atandı | PolitikYol Haber Sitesi

Köksal şunları söyledi:

"2022 bütçesi altı ay bile dayanamadı. Şimdi ek bütçe getirdiniz, ek bütçeyle 925 milyar lira toplanacak. Bu ne demek? Daha çok vergi vereceğiz, daha çok zam göreceğiz, daha fazla ekonomik sıkıntı çekeceğiz demek. İşçi, çiftçi, emekli, esnaf, memur 'Geçinemiyoruz' diyor, gençler parasızlık yüzünden okullarını yarıda bırakıyorlar. Yoksulluk her geçen gün artıyor. Esnaf, iş insanı batıyor. Çiftçi gübre, mazot, elektrik zamlarınızın altında ezilip üretimden çekiliyor. Yem fiyatlarını karşılayamayan üreticiler süt ineklerini dahi kesime yolluyorlar. 'Giderlerse gitsinler' diye kovduğunuz doktorlar birer birer yurt dışına gidiyorlar. Öğretmenler, mühendisler, sağlıkçılar atama bekliyorlar; işsizlikle kıvranıyorlar. Sayın Bakan, hâlâ gözlerinizdeki ışık sönmüyor mu, hâlâ kendinizi başarılı mı varsayıyorsunuz?"