Cuma günü 7.21 seviyelerinde kapanan dolar kuru Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ardından hızla tırmanışa geçmiş ve ilk fiyatlandırmanın başladığı saatlerden itibaren 8.35 seviyelerini görmüştü.

SABAH SAATLERİNDE DÜŞÜŞ YAŞANDI

İlk saatlerde 8.47'lere kadar çıkan kur sabahın ilk ışıkları ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın açıklamalaryla birlikte hızlı bir düşüş yaşasa da günü 8 liraya yakın bir pozisyonda tamamladı.

CANLI YAYINA KATILDI

Dolar kurundaki bu hareketlilik sonrası CNN Türk yayınına katılan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, "Önümüzdeki günlerde de beraberce izleyeceğiz. Bu hareketliliğin aklanacağını düşünüyorum. Para politikası gereği, maliye politikası gereği neyse oraya doğru kurların yaklaşacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"BU DURUMLAR HER ÜLKEDE YAŞANABİLİR"

Döviz kurlarının geçtiğimiz cuma günü seviyelerine döneceğini belirten Aşan, Türkiye ekonomisinin çok büyük bir ekonomi olduğunu ve bazı ülkelerin de tıpkı Türkiye gibi durumlar yaşayabileceğini ifade ederek "Bu bir ülkeye olan güveni sarsacak, tamamen ortadan kaldıracak durum doğurmaz" dedi.