Tarım kredi kooperatifine borcu olan binlerce çiftçi yapılandırılmalarla ilgili açıklama beklerken Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyrazyaptığı açıklamada, 
COVID-19 un yaratabileceği olumsuz etkileri azaltmak amacıyla borç ve haciz işlemlerinin 31.03.2021 tarihine kadar ertelendiğini bildirdi.

Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

*Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kovid 19 salgınının sosyal ve ekonomik hayatı olumsuz etkilediği görülmektedir.

*Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, Kovid 19 salgınının tarım sektöründe yaratabileceği olumsuz etkileri azaltmak amacıyla, 31.03.2021 tarihine kadar kurumumuzun kredi alacaklarının tahsili için yürütülmekte olan tüm haciz işlemleri ve icra takipleri durdurulacaktır.

DÜN EYLEM YAPMIŞLARDI

Aylardır borç yapılandırılması beklentisi içinde olan icralık çiftçiler, Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelerek sesini duyurmak istemişti.
Ancak güvenlik güçleri, Ankara girişinde bütün şüpheli araçları durdurup Başkent’e gelen çiftçilerin Ankara’ya girişine izin vermemişti.

Ankara’ya girmeyi başaran çiftçiler Meclis’in önünde toplanırken, bu çiftçilerin de oturma eylemi yapmasına izin verilmeyerek eskortlar eşliğinde Ankara’nın dışına çıkarılmıştı.