Para piyaslarını oldukça yakından ilgilendiren açıklamaların olacağı yeni bir haftaya giriyoruz. Bu açıklamalardan biri de dolar kurunu da yakından ilgilendiren Merkez Bankası’nın faiz kararı olacak.

Haftanın ilk gününde dolar kuru 14.74 lira seviyelerinde gezinirken gözler bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak ödemeler dengesi verileri ile TÜİK tarafından açıklananan işsizlik verilerinde olacak. Ayrıca bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati saat 13’te ekonomi piyasalarını etkileyebilecek bir konuşma gerçekleştirecek.

MERKEZ BANKASI DOLAR KURUNDA KRİTİK GÜN 

Dolar kurunda asıl olan açıklama ise Perşembe günü gerçekleşecek faiz kararı olacak. Şahap Kavcıoğlu başkanlığından Merkez Bankası bu yılın dördüncü faiz kararını kamuoyuna duyuracak. Bilindiği üzere Kavcıoğlu göreve geldiğinden bu yana her PPK toplantısında faiz indirim kararı almış dolar kurunun 18 lira’ye kadar çıkmasının ardından son toplantılarda ise faizi sabit tutma politikasına gitmişti. Merkez Bankası’nın piyasalara uyguladığı faiz son aşamada yüzde 14 seviyesindeyken Perşembe günü Merkez Bankası’ndan nasıl bir karar çıkacağı merak konusu oldu. Reuters anketi henüz tamamlanmasa da AK Parti hükümetinin düşük faiz politikasından bu ay vazgeçeceğine dair bir beklenti bulunmuyor.