Pazar gece saatlerinde 8,47 TL’ye kadar yükseldikten sonra 8 TL’nin altına gerileyen dolar/TL dün 8 TL seviyelerinde dengelendi. Piyasalar kapandıktan sonra bir miktar daha geriledi. Akşam saatlerinde 7,80'inde altına gelen dolar/TL kuru haftanın ikinci iş gününde 7,88-7,95 TL bandında seyrediyor.

Euro/TL'de ise dünkü sert hareketlerde 9,15-10,08 gibi çok geniş bir aralıkta dalgalanmıştı. Kapanışı 9,25'ten yapan euro/TL, bu sabah saatlerinde yüzde 1,5 civarı yükselişle 9,40'ın üzerinde işlem görüyor.

Merkez Bankası görevden alma kararının ardından sert hareketlerin yaşandığı piyasa dün devre kesicilerin devreye girmesinin ardından Borsa İstanbul işlemlerine ara verilmişti. Borsa İstanbul, pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) dün yaptığı açıklama ile duyurmuştu. Dün saat 10.30'dan itibaren seans kaldığı yerden devam etmiş ancak yüzde 10 değer kaybı yaşayan hisseler devre kesici ile daha fazla değer kaybı yaşamamıştı. Bugün ise borsada yatırımcılar Borsa İstanbul’dan gelecek açıklamaları takip edecek.