Dolar kuru dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 5.34 TL seviyesinde hareket ederken, yeni güne yatay bir seviyeden başladı. Dolar kuru yaşanan küresel iyimserlikle gün içerisinde en düşük 5.3246 TL'yi görürken, saat 09.52 itibarıyla 5.3264 TL'de bulunuyordu. 6.0668 TL'ye kadar gerileyen Euro kuru ise aynı dakikalarda 6.0696 TL'de hareket ediyor.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.24 düşüşle 96.33 seviyesinde bulunurken, Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda 1.1389 seviyelerinde bulunuyor.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 17.58 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 21.23 seviyesinde bulunuyor.

GÖZLER FED TOPLANTISINDA

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün Türkiye saati ile 22.00'de faiz kararını açıklayacak. Küresel büyümeye yönelik endişeler ve Fed üyelerinin son dönemdeki "güvercin" açıklamalarına karşın faiz artışlarının devam edeceği bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in yeniden faiz artırmayı planlamasını eleştirerek, "Fed’in çok güçlü dolar ve fillen sıfır enflasyona, dünyanın patlak verdiği bir ortama rağmen yeniden faiz artırmayı değerlendirmesi inanılmaz" ifadelerini kullandı. Eleştirilere karşın ekonomistler, Fed'in, faizleri 25 baz puan artırarak yılı hedefleri doğrultusunda tamamlayacağı öngörüsünde bulunuyor.

PETROL FİYATLARI SERT GERİLEDİ

Brent ham petrolünün varil fiyatı arz fazlası endişeleriyle dün yüzde 6'ya yakın geriledikten sonra bugün yüzde 0.5 civarı artıda.

Uluslararası gösterge olan Brent petrolünün ekim ayından bu yana yüzde 35 değer yitirmesi, zaten uluslararası ticaret ve ekonomik faaliyetin ivme kaybettiği bir ortamda dezenflasyon kaygılarının ortaya çıkmasına neden oluyor.

Polemik Haber