Akaryakıt fiyatlarına gece yarısı bir zam daha geliyor. Brent Petrolün 90 doları aşması sonrasında benzin ve motorinin ton fiyatının küresel piyasalarda yükselmesi, dün gece yarısı pompaya zam olarak yansımıştı.  Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) zammı, "02/02/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 39 Motorinde 32 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur." sözleriyle duyurmuştu.

GECE YARISI ZAMLANACAK

Benzin ve motorin fiyatları gelen zamla birlikte 15 liraya dayanırken, gelir seviyesi düşük vatandaşın kullandığı LPG (Otogaz) de zamlardan nasibini alıyor.

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre LPG fiyatlarına çarşamba gününü perşembe gününe bağlayan yani bu gece yarısı zam geliyor. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre perşembe gününden itibaren geçerli olacak zam miktarı 38-39 kuruş civarında olacak.

LPG 10 LİRAYI ZORLUYOR

Uluslararası piyasalarda LPG’nin fiyatının 61 dolar yükseldiğini belirten sektör kaynakları gelecek olan zammı; “Bugün, otogaza 38-39 kuruş dolayında zam gelmesi söz konusu” sözleriyle doğruladı.

Öte yandan İstanbul’da LPG otogaz fiyatı 9,36 Ankara’da 9,34 lira İzmir’de 9,16 liradan, Antalya’da 9,25 ve Bursa’da 9,17 liradan satılıyor. Gelecek 38 kuruşluk zamla birlikte LPG fiyatları 10 liraya dayanacak.