Raporda altının yakın zamanda küresel merkez bankalarının para politikalarına karşı tepki vereceği açıklandı. Altın tarafında oluşacak etkiler kısa sürebileceği ve konseye göre yüksek enflasyon ve piyasadaki geri çekilmeler sonrası altına talebin artabileceği ifade edildi. 

Raporda faiz konusu ile ilgili şu ifadelere de yer verildi:

GÖZLER 'FED'İN ÜZERİNDE

“2022’ye girerken, ABD Merkez Bankası daha şahin bir duruşun sinyalini veriyor. Tahminler, Fed’in bu yıl beklenenden daha hızlı bir tempoda artırması ve bilanço boyutunu küçülteceği yönünde. Bununla birlikte, önceki sıkılaştırma döngülerinin analizi, Fed’in para politikasını beklendiği kadar agresif bir şekilde sıkılaştırmama eğiliminde olduğunu gösteriyor.”

ALTIN KÜRESEL BİR MADDE  

Ayrıca raporda ABD’nin faiz oranlarıyla altının ilişkisine çokça vurgu yapılmasına rağmen altının nihayetinde küresel bir ürün olduğu ve tüm merkez bankalarının Fed kadar hızlı hareket etme durumunun olmadığı da hatırlatıldı.

FED'E GÖRE ALTININ PERFORMASI İYİ
Enflasyonun da altın fiyatları üzerinde belirleyici olduğunu belirten Konsey, raporda altının tarihsel olarak yüksek enflasyon dönemlerinde iyi performans gösterdiğini belirtti.

Konsey enflasyonun nedenlerini şöyle sıraladı:

EKONOMİK VE SOSYAL DÜZEN ÖNEMLİ

İlk corona virüsü dalgasından kaynaklanan ve şuan devam eden tedarik zinciri kesintileri ile yeni varyantlar ortaya çıktıkça devam eden sorunlar, Corona virüsü yorgunluğuyla birleşen sıkı işgücü piyasaları ve daha iyi ücret arayan insan sayısının artması, Çeşitli finansal piyasalarda yüksek değerlemelere katkıda bulunan 2020’den daha yüksek ortalama tasarruflar,
Yüksek emtia fiyatları.