JBS CEO'su Andre Nogueira, "Bu, şirketimiz ve kişisel olarak benim için verilmesi çok zor bir karardı. Ancak, müşterilerimiz için herhangi bir potansiyel riski önlemek için bu kararın alınması gerektiğini hissettik” dedi

Bilgisayar teknolojilerine 200 milyon dolardan fazla para harcayan ve 850'den fazla teknoloji uzmanı istihdam eden JBS, FBI'ın saldırıyı gerçekleştiren siber suçlu grubunu "dünyanın en uzmanlaşmış ve sofistike gruplarından biri" olarak nitelendirdiğini söyledi. 

Beyaz Saray yetkilileri geçen hafta, sorumlu suç örgütünün muhtemelen Rusya merkezli olduğunu söyledi.

‘’İHLAL YOK’’

Et üreticisine yönelik fidye yazılımı saldırısı, bir ABD şirketindeki operasyonları geçici olarak mahveden son saldırı. 

Geçen ay, ülkenin en büyük yakıt boru hattı olan Colonial Pipeline'a yapılan bir saldırı, birkaç gün boyunca ABD'de yakıt dağıtımını aksatmıştı.

Colonial Pipeline ayrıca 4.4 milyon dolarlık bir fidye ödedi, ancak Biden yönetimi tarafından oluşturulan özel bir fidye yazılımı görev gücü, o zamandan beri kripto para birimi ödemesinin çoğunu geri aldı.

JBS, bir üçüncü taraf soruşturmasının devam ettiğini söyledi, ancak bir ön soruşturma, saldırının bir parçası olarak şirket, müşteri veya çalışan verilerinin hiçbirinin güvenliğinin ihlal edilmediğini doğruladı.

(Guardian, Çeviri: Polemikhaber)