Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'nın ekonomi bakanları, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler Covid-19 pandemisinden yeniden inşa etmeye çalışırken vergi kaçırmaya bir darbe indirmek için kritik bir anın geldiğini söyledi.

G20’YE ANAHTAR OLACAK

Bakanlar, önümüzdeki ay İtalya'da gerçekleşecek olan G20 toplantılarında Çin, Hindistan ve Brezilya dahil olmak üzere ülkeler arasında daha geniş bir anlaşmanın önünü açmak için Londra'da bir atılımın anahtar olacağını söyleyerek, uluslararası bir anlaşmanın yeniden kurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bakanlar, "Bu nedenle, Cuma günü Londra'da yapılacak G7 Ekonomi Bakanları toplantısında yeni bir uluslararası vergi sistemi konusunda ortak bir konum belirlemeyi taahhüt ediyoruz. Temmuz ayında Venedik'teki G20'de küresel bir anlaşmaya varmak için gereken ivmeyi yaratacağından eminiz" dedi.

İngiltere, ABD, Kanada ve Japonya dışındaki toplantılara katılan yedi bakandan üçünü temsil eden mektup, Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Almanya'dan Olaf Scholz ve İtalya'dan Daniele Franco tarafından imzalandı.

(Guardian, Çeviri: Polemikhaber)