Son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi... Önce Merkez Bankası'ndaki (MB) değişim ve ardından dolarda yaşanan fırlama... Şimdi de Ziraat Bankası'nda ayrılık...

ZİRAAT BANKASI'NDA AYRILIK

Ekonomideki gelişmelerin son halkası ise Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın hem bankadan hem de Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevinden ayrılması olacak...

BUGÜN DEVREDECEK

Odatv’ye konuşan Aydın, istifa etmeyeceğini fakat 26 Mart Cuma (bugünkü) yönetim kurulu toplantısında görevini devredeceğini açıkladı.

AYDIN: OLAĞAN BİR SÜREÇ

Bunun olağan bir süreç olduğunu belirten Aydın, yeni görevi hakkında ise ilerleyen zamanlarda bir açıklama yapılacağını kaydetti.

ZİRAAT BANKASI’NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden, Aydın'ın istifasına ilişkin açıklama yapılırken şu ifadeler yer aldı:

"15.07.2011 tarihinden itibaren Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Sayın Hüseyin AYDIN, 26.03.2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan olağan genel kurulda görevini devredecektir. Genel müdürlük görevinden istifaen ayrılması söz konusu değildir."

HÜSEYİN AYDIN KİMDİR?

1959 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde doğan Hüseyin Aydın, lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Fakültesi'nde tamamladı. Hüseyin Aydın, meslek hayatına ise Ziraat Bankası'nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı.

Ziraat Bankası'nda çeşitli görevlerde bulunan Hüseyin Aydın, 28.03.2003-13.04.2005 tarihleri arasında Halk Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve 28.04.2004-12.11.2004 tarihleri arasında Mülga Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 14.04.2005-31.05.2005 tarihleri arasında Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Aydın, 31.05.2005 tarihinde Halk Bankası Genel Müdürü oldu. Hüseyin Aydın, aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı, Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu.

Son olarak 15 Temmuz 2011 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aydın, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Hüseyin Aydın evli ve iki çocuk babasıdır.