Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon bverilerini açıkladı. Buna göre enflayson eylülde aylık yüzde 3,08 yıllık ise yüzde 83,45 arttı. 

ENAG’A GÖRE YILLIK YÜZDE 186

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Açıklanan oranların TÜİK ile arasında büyük bir makas olması dikkat çekiyor.

ENAG verilerine göre ise, aylık bazda yüzde 5.30 arttı. Eylül 2022, ENAGrup TÜFE seyri günlük bazda BIST100, ABD Doları döviz kuru ve Faiz oranı (2 yıllık devlet tahvili) göstergelerinin günlük verileri aşağıdaki tabloda birlikte gösterilmiştir.

TÜİK'in açıkladığı enflansyon verilerine siyasilerden çok sert tepkiler geldi.

İşte tepkilerde bazıları...

Selçuk Geçer: 

"Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Eylül ayında tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık yüzde 83,45 arttı. BU KUL HAKKI DEĞİL DE NEDİR?

Mahfi Eğilmez:

"TÜİK yıllık enflasyonu (TÜFE) % 83,45 olarak açıkladı. Ekleyecek bir şey yok."

İris Cibre:

"Sabaha hızlı başladık; Truss kuyruğunu kıstırıp 45% gelir vergisi indiriminden vazgeçti, GBP mutluluktan ağlıyor, 1.12 ye gapli yükseldi. Credit Suisse CFO açıklaması piyasaları tatmin etmedi ve yeni diple yüzde 9 aşağıda Epistemolojik kopuşumuz yüzde 83.4 enflasyon ile dünyanın dilinde"