Ethereum blok zinciri ağını destekleyen Ethereum, 4 bin 643 dolara kadar yükselerek, son bir haftada yüzde 10 yükselmiş oldu. 

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in 20 Ekim'de 67 bin 16.5 dolarlık rekor seviyeye ulaşmasından bu yana, blok zinciri ağlarının temel katmanındaki diğer kripto paralar ivme kazandı.

OLUMLU GELİŞMELER ZİRVEYE ÇIKARIYOR 

Dijital varlık platformu olan OSL’nin Genel Müdürü Ryan Rabaglia, "Eylül sonundaki piyasanın tersine dönmesinden bu yana, Ethereum’un gücü Bitcoin ve diğerleriyle birlikte ilerliyor" dedi.

Bankalar tarafından kripto para biriminin benimsenmesi, sanal oyun platformlarında takas edilemeyen jetonların büyümesi, ABD’de ETF'lerinin piyasaya sürülmesi kripto paraların değerini katladı. 

Avustralya'nın en büyük bankası Commonwealth Bank of Australia’dan yapılan açıklamada, ülkenin perakende müşterilerine kripto hizmetleri sunan ilk banka olacağını söyledi. Dijital varlık araştırmacısı CryptoCompare'e göre, dijital yatırım ürünlerinde yönetilen varlıklar (AUM) Ekim ayında yüzde 45,5 artarak 74,7 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştı.

Reuters