Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi vesilesiyle gerçekleştirdiği Belçika ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Eylül 2020'de başlayıp dört ay süren faiz indirimi serisi ve Rusya'nın ABD ve NATO'yla yaşadığı gerilimde yeni bir perde açarak başlattığı 'Ukrayna'yı işgal' hareketi, halihazırda baskı altında olan Türkiye ekonomisini iyiden iyiye sıkıştırdı. Bu altı aylık süreçte neredeyse her ürüne birbiri ardına zam gelirken, aralık ayında yüzde 50 artışla 4 bin 253 lira olarak belirlenen asgari ücret enflasyon karşısında eridi. Ekonomistler ve işçiler, bir süredir 'asgari ücrete yılda 2 kere zam yapılması' için çağrıda bulunuyor.

'ESİRGEMEYİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ara zam beklentisiyle ilgili açıklamasında, "Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır" dedi.