Döviz kurunda artış, altında yükseliş ve ekonomideki dalgalanma; temel gıda maddeleri ile geçinme ve barınma derdinde olan vatandaşları git gide zorluyor...

ERDOĞAN'DAN OPERASYON SİNYALİ

Özellikle market alışverişi cep yakmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "5 zincir market var. Bunlar bütün ürünü toparlıyor. Bu 5 zincir marketin topladığı ürünle piyasalar altüst oluyor. Zincir marketlerin sınırsız uygulamalarıyla mücadelede Ticaret Bakanlığı gerekli olan her türlü tedbiri alıyor, bunlara gerekli operasyonları yapacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

DENETİMLER BAŞLATILMIŞTI

Açıklamaların ardından Ticaret Bakanlığı 23 Eylül'de denetimlere başladığını duyurmuştu. Ancak birçok ürünün fiyatında oynama olmazken indirim görenler ise vatandaşın yüzünü bile güldüremedi.

'MARKET KREDİSİ' TEPKİSİ

Öte yandan tatil, araba ve ev gibi ihtiyaçlar için kredi kullanımının yanında yeni bir uygulama yapıldığı da ortaya çıktı. Bir zincir marketin yaptığı 'market kredisi' sosyal medyada tepki çekerken Erdoğan, yeni bir açıklamada bulundu.

ERDOĞAN'DAN 'MARKET' TALİMATI

Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yapan Erdoğan, bin yeni marketin yapılacağının talimatını verdiğini söyledi.


© Twitter / Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri'nde alışveriş yaptı

'PİYASALARI BALANSE EDECEĞİZ'

Market çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Tarım Kredi Kooperatifleri'mizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer. Bunların süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatifleri'ne verdiğimiz talimatlar var. Tabii süratle 500 metre kareden olmak üzere, Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşlarımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız. Şu anda da bizzat buradan yaptığım alışverişle bunu gördüm ve bundan dolayı da mutluyum" ifadelerini kullandı.


© Twitter / Erdoğan, alışveriş sonrası açıklamalarda bulundu

İFADELERİ SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Sosyal medyada Erdoğan'ın "fiyatlar uygun" ve "yeni market açacağız" açıklamaları çekti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de tepki gösteren isimler oldu.

Kılıçdaroğlu, "Halkımız market sepeti yapmak için kredi çekiyor; domatesi, biberi krediyle alıyor. Yemin olsun ki, zamlarla mücadelemiz bu kış çok sert geçecek. Yedirmeyeceğiz fakiri fukarayı sizin şaşaalı saraylarınıza. Zam peşinde koşan şirketler, bizim iktidarımızda unutsunlar kendilerini. Bu durumun yegâne kaynağı sensin Erdoğan. Senin tek adamcılığındır ülkeyi bu hale sokan. Üstelik her seçim öncesi insanları tanzim satışla kandırmaya çalışıyorsun. Fiyatlar düşsün istiyorsan eğer, seçime gel! Seni tarihe gönderdiğimizde göreceksin tüm fiyatların nasıl düştüğünü" paylaşımı yaptı.

İnce ise "Markete gidip fiyatlar uygun diyorsun, fiyatları emekliye, asgari ücretliye, işsize sor! Tek adam olma sevdan bu millete pahalıya mal oldu! Bu hayat pahalılığının sebebi sensin! Bunu idrak etmediğin sürece değil bin market on bin market de açsan nafile!" diyerek tepkisini dile getirdi.