Polemikhaber yayınına konuk olan Başkan Tuncay Dinç, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden yanan olanların referandum öncesinde yaptıkları açıklamalarda, devlet mekanizmasının hızlı işletilmesiyle ülkeye daha fazla yatırımcı geleceğini belirttiklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan 'TL'ye yatırım' çağrılarını değerlendiren Dinç, bu konuda söylemin etkili olmayacağını ve Cumhurbaşkanlığı Sİstemi'nin yatırımcıyı koruyabilecek bir sistem olmadığını savundu.

"ÖNCEDEN YAPAMAYIP DA, BU SİSTEMDE YAPTIĞINIZ NE VAR?"

2018 yılından sonra sistemin tıkandığını söyleyen Dinç "Önceden yapamayıp da bu sistemde yapabildiğiniz ne var diye soruğumuzda cevap alamıyoruz." dedi. Dinç, Türkiye'nin yatırım cazibesini kaybettiğini söyledi ve "2015'de 15 Milyar Dolar yatırım gelmişti. Geçen sene bu 3 Milyar Dolara geldi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Türkiye'yi refaha kavuşturabilecek br sistem değil. Sistem süreklikriz üretiyor. Partimizin kasım ayında açıklamış olduğu Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçilmesi gerekiyor." dedi.

"MERKEZ BANKASI HER İSTEYENE DOLAR SATMAK ZORUNDA DEĞİL"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin "Merkez Bankası isteyene döviz satmak zorunda. Aksi halde iflas anlamına gelir açıklamalarını değerlendiren Gelecek Partlili Dinç, şunları söyledi:

*Merkez Bankası isteyene dolar vermek zorunda değil. İstedikleri kurdan vermek zorunda da değil. 128 Milyar Dolar konusu finansal kurnazlıktır. Türkiye'nin rezervleri kumar masasında eritilmiştir. 

+Berat Albayrak'ın da, yeni sistemin de kendisini kanıtlaması lazımdı. Rahip Brunson olayında dövizle mücadele etmek için rezerv satıldı. Şeffaf olmayan biçimde, arka kapı yöntemiyle rezervleri sattılar. 

*Merkez Bankası yerine Kamu Bankaları yoluyla rezervleri sattılar. Dövizi piyasaya verip, yeniden piyasadan döndüğünde swap yoluyla alıp böylece döndürmeyi düşündüler ama olmadı. 

*Temel sorumuz şudur; rezervleri kimlere sattınız ve hangi kurdan sattınız?