CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Çamardı İlçe Başkanı Tahir Tuncer, İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yıldız ve Niğde Merkez Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan ile Niğde'nin ilçe merkezindeki esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinledi. Gündemindeki konu ise elektrik faturaları oldu. 

VATANDAŞ İNDİRİM BEKLİYOR

Gürer'e derdini anlatan vatandaş, "Bu böyle gitmez, elektrik faturaları ödenecek gibi değil. Gelirimize göre elektrik hepimizi çarptı. İktidar mutlaka zamları geri almalıdır” ifadelerinde bulundu. Esnaflar, "Hadi ampulü kapattık, karanlıkta dükkan açtık diyelim ama hava durumuna göre belli gıda ürünlerinde soğukluk değerinde olması gereken ürünler için buzdolabı çalıştırıyoruz. Et, tavuk, günlük süt vb. ürünler için zorunlu elektrik tüketiyoruz. Yılbaşında, elektrik zamları faturaya yansıyınca gözümüz açıldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu kadar beklemiyorduk” ifadelerini kullandı.


'BU KADAR DA OLMAZ!'

CHP'li Gürer, "Çamardı ilçemize yılbaşından önce geldiğimde en önemli sorun hayvan yemlerinde fiyat arayışı, fahiş gübre fiyatlarıydı. Bu kez, ağzını açan elektrik faturası ile söze başlıyor. Bu durumda 'Zamlar geri alınmazsa elektrik kullanamaz duruma düşeceğiz' diye dert anlattılar. Emekli ve sabit geliri olanlar, giderlerini kıstığını ancak zorunlu tüketilen elektrik zamanı ile şok olduğunu söylüyor." açıklamalarında bulundu. Gürer, vatandaşların kamera karşısında konuşurken başlarına bir iş gelebileceğinden korktuğunu da dile getirdi. Gürer, "Vatandaş, sandığın çözüm olduğunu düşünüyor. Siz sandığı ortaya getirin, yıllardır 'AK Parti' diyen seçmen ne yapacak, tanık olacaksınız. Bu zamlarla nasıl geçim olacak, ekim, dikim, ulaşım koşullarındaki artışın yanında her esnaf ve hane elektrik faturası ile kendine geldi. 'Ne oluyor, bu kadar da olmaz!' demeye başlamışlar" dedi.