Geçtiğimiz hafta Hakan Atilla'nın istifa edeceği öne sürülmüş, Hakan Atilla'nın "İzin kararı bana ait. O yönde bir karar alırsam borsa resmî bilgilendirme yapar elbette" yorumunda bulunmuştu.

Borsa İstanbul'da istifaya ilişkin açıklamada "Kendi isteği ile istifa etti, kabul edildi" denildi.

ABD'DE UZUN SÜRE TUTUKLU KALMIŞTI

Hakan Atilla, ABD'deki Halkbank davası kapsamında 2017'de ABD'de tutuklanmıştı. 2019 yılında tahliye edilen Atilla, Türkiye'ye döndükten kısa bir süre sonra Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak görevlendirilmişti.

HAKAN ATİLLA KİMDİR?

Hakan Atilla, 1970 yılında Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olan Hakan Atilla, lisans eğitiminin ardından 1995 yılında Halkbank AŞ'de Araştırma, Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra ise Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde bir süre uzman sıfatıyla görev aldı.

Son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenen Hakan Atilla, 2007-2011 yılları arasında ise Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev aldı.

2017'de ABD'de tutuklanana kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığını sürdüren Hakan Atilla, tahliye olmasının ardından Türkiye'ye dönmüştü.

Hakan Atilla, 2019 Ekim'de ise Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atandı.