Geçtiğimiz yıl nisan ayında enflasyonun %10.94 olduğunu hatırlatan Kahveci "Ne diyorlardı? 2019 yılının ortalarında faiz düşerken 'bakın faiz de enflasyon da düşüyor' diyorlardı. 

Neden tek hanede kalmadı enflasyon? Hadi teorinize devam edin. Bu ülke saçma bir teorinin faturasını ödüyor. M.B. Başkanı Kavcıoğlu '%17'den sonra düşer' dedi. Düşer mi bakalım. Ayrıca resmi enflasyonla, hissedilen enflasyon farklı olunca halkın cebinden para çalınıyor demektir. Çünkü enflasyon düşük açıklanırsa, maaşlarınıza da düşük zamlar yapılır. Hissedilen enflasyon %30-35 civarında. Yapılan memur maaşı zammı %8 civarında." dedi.

ÜFE'deki %4,34'lük artışı da değerlendiren Kahveci, üretim maliyeti artan firmaların yeni zamlar yapmak zorunda kalacağını, bu durumda da Kavcıoğlu'nun enflasyon düşecek iddiasının gerçekleşmeyeceğini belirtti. 

"Yaz aylarında gıdada mevsimsel bir düşüş olabilir" diyen kahveci Kahveci, zam baskısının devam edeceği ürünleri; kağıt, un, yağ, tekstil, plastik gibi ürünler olarak açıkladı. 

Kahveci ayrıca mayıs ayında faiz indirimi beklentisinde olmadığını söyledi.