Tam kapanma nedeniyle uygulanan kısıtlamalar vatandaşların kafalarını karıştırırken İçişleri Bakanlığı emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini nasıl alacağına dair detayları paylaştı.

29 Nisan Perşembe günü başlayan Tam Kapanma dönemine ilişkin yeni soruları yanıtlayan İçişleri Bakanlığı, emeklilerin maaş ve bayram ikramiyelerini nasıl alacağına dair de detayları açıkladı. Yapılan açıklamada ‘Engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemeleri, PTT dağıtıcıları, kolluk görevlileri ve diğer kamu personeli aracılığıyla hak sahiplerine ikametlerinde yapılacak’ diye belirtilirken maaşlarını ATM’lerden ve ya banka şubelerinden alanlar içinde bilgilendirme yapıldı. İşte Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların merak ettiği ‘Emekliler 3 – 15 Mayıs’ta bankaya gidebilecek mi, yasaklardan muaf mı?’ sorularının yanıtı…

BANKA VE ATM'LER

İçişleri Bakanlığı’nın son paylaşımına göre ‘Tam kapanma dönemi içerisinde 3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak olan emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri;

Emekliler, tam kapanma dönemi içerisinde 3-15 Mayıs’taki maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş, aylık ve ücret ödemeleri için Türkiye Bankalar Birliğince açıklanacak takvim ve sürelere uymak, T.C. kimlik numarası veya diğer usullere göre açıklanacak takvim ve süreler içerisinde kendi grubuna denk gelen sürede kullanmak, maaş ödemesinin yapılacağı bankanın ikametine en yakın şubesine gidip gelmek ve güzergah ve zaman kuralına uygun davranmak kaydıyla bankalara ve ATM’lere gidebilecek.

MESAFE KURALI

Ödemeler sırasında fiziki mesafe kuralı başta olmak üzere salgınla mücadele tedbirlerine aykırı görüntülerin oluşmaması için mülki idare amirlerinin koordinasyonunda banka yönetimlerince gerekli tedbirlerin alınacak, açık bulundurulacak şube ve çalıştırılacak personel sayısının artırılacak.

Yoğunlaşmanın önüne geçilebilmesi amacıyla bu dönemde banka şubeleri açılış-kapanış saatlerinde esnemeye gidilebilecek.

İKAMETTE ÖDEME

Engelli ve yaşlı aylıkları ile sosyal destek ödemelerinin 5-10 Mayıs’ta gerçekleşeceği hatırlatılarak, bu kapsamda, PTT kartına ya da İBAN numarasına gönderileceklerin haricindeki toplam 1 milyon 633 bin 94 hak sahibinin ödemelerinin, valilerin koordinasyonunda ve Vefa sosyal destek grupları bünyesinde, PTT dağıtıcıları, kolluk görevlileri ve diğer kamu personeli aracılığıyla yapılacağı belirtildi. Hak sahiplerine ödemeleri, ikametlerde teslim edilecek.