Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Murat Uysal'ın yerine Merkez Bankası Başkanı olarak görevlendirilen Naci Ağbal ile Berat Albayrak'ın halefi Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, dün açıklanan faiz kararlarının ardından, AK Parti'nin bir cephesi tarafından 
eleştiri yağmuruna tutuldu. 

"BU OPERASYONU KİM ADINA ÇEKTİNİZ"

Yeni Şafak gazetesi, Merkez Bankası'nın yüzde 17 olan politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 19'a çıkarmanı 'operasyon' olarak yorumladı ve manşetinden "Bu operasyonu kim adına çektiniz" diye sordu.

Yeni Şafak gazetesinin haberinde "Dünya, ekonomideki faiz etkisini azaltmaya çalışırken Türkiye’de Merkez Bankası, 83 milyonun sesine kulak tıkayarak faizi yüzde 17’den yüzde 19’a çıkardı. 
Piyasa beklentisinin bile üzerinde yapılan 200 baz puanlık müdahale, ekonomik gerekçelerle izah edilemeyen bir faiz artışı oldu. Merkez Bankası’nın Türkiye’nin büyümesini frenleyecek bu operasyonu kim veya kimler adına ve hangi amaçla çektiği merak ediliyor." denildi.

AĞBAL'I ALBAYRAK'IN GAZETESİ DE ELEŞTİRDİ

Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın yöneticisi olduğu Sabah'ın ekonomi yazarı Dilek Güngör ise, Merkez Bankası'nın politika faizine yaptığı artışı eleştirdi.

Güngör yazısında, "Yüzde 19 politika faiziyle Türkiye, dünya sıralamasında 7'nciliğe yükseldi. Yerini bile bilmediğim Surinam Cumhuriyeti'nin hemen altında… Kongo'yla başa baş… Haiti'nin biraz üzerinde… Sağ olsun, Para Politikası Kurulu önden bayağı yükledi!" ifadelerini kullandı.