Corona virüs pandemisi asgari ücretli işçi ve esnafı zor duruma soktu. Artan ürün fiyatları ve pandemi nedeniyle kapatılan dükkanlar, vatandaşı giderek zorlanmasına neden oluyor.

ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMASI TALEBİ

Pandemiyle birlikte getirilen KÇÖ'de süre 31 Mart'a kadar uzatıldı. Ancak pandemi sürecinin devam ettiğini anımsatan işçi ve esnaf temsilcileri, uygulamanın uzatılmasını ve hatta KÇÖ'nün asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep etti.

TAM ZAMANLI OLURSA SONA ERER

Bu konuda görüşlerini dile getiren Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Moripek, çalışmanın anca tam zamanlı olması durumunda KÇÖ'nün sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

"AMACA UYGUN KULLANILMADI"

Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız da bir insan işe gönderilemiyorsa  yaşaması için sosyal devletin gereğini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Şu anda getirilmiyor. İnsanlar zaten açlığa mahkum, kombisini açmıyor, köyüne dönüyor. Tabii ki KÇÖ devam etmeli. Patronlara devrettikleri, yandaş müteahhitlere verilen İşsizlik Fonu'nun bu dönemde kullanılması gerekiyordu. Amaca uygun kullanılmadı. Bizim fedakarlık yapacak durumumuz kalmadı.” (Sözcü)