Geçtiğimiz hafta euro yıllar sonra doların altına inerken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş, dolar ve gram altın için önemli tüyolar verdi. 

Euro/Dolar dengesinin bozulmasıyla Euro'nun dolar karşısında değer kaybetmesinin fırsata çevrilebileceğini belirten Memiş, dolar yerine Euro önerdi.

Memiş "İçeride dolar/TL kuru 17,45-17,50'de dalgalanırken, aslında dolardan kurtulmak isteyen, avantaja çevirmek isteyenin de euro'daki değer kaybını değerlendirmesi gerekiyor. Yatırımcı şuna karar verecek, yükselene mi yatırım yapmalıyım, yoksa değer kaybetmiş araca mı yatırım yapmalıyım?" diye konuştu.

TL İLE İŞLEM YAPMAYIN

Elinde dolar olanlar için pariteyi öneren İslam Memiş, "Ben altın ve gümüş altın almak istiyorum diyen, gram altınını direkt dolarla alabiliyorlar. Bunun da parite işlemi var. Kapalı Çarşı'da 'dolarla altın işlemi yapmak istiyorum' dediğinde yine parite ile yapacak. Ancak TL'ye çevirerek yapmak isterseniz orada fark var, zararınız oluyor." dedi.

GRAM ALTIN ASLINDA DÜŞMEDİ

Gram altının gerçek fiyatının serbest piyasada farklı olduğunu belirten Memiş, gram altının aslında düşmediğini söyledi.

Dolar endeskinde ise köpük fiyatlanmanın olduğunu bundan dolayı ülke ekonomisinin olumsuz etkilendiğini sözlerin ekledi.

Vatandaşın serbest piyasaya yöneldiğini ifade eden Memiş, makas aralığının bundan dolayı açıldığını belirtti.

Memiş, Gram altının gerçek fiyatının ise 980- 988 lira olduğunu söyledi.