Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşın kendi evini yapabilmesi için büyükşehirlerde altyapılı arsa satışına başlayacaklarını açıkladı. Bu gelişme üzerine arsa ve ev fiyatlarının düşeceğini düşünen vatandaşlara para piyasası uzmanı İslam Memiş’ten uyarı geldi.

'ALTYAPISI İLE BİRLİKTE HAZIRLIYORUZ'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir gazeteye yaptığı açıklamada “Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle, arazi maliyetlerini de aşağı çekmek adına Hazine arazilerini çalışıyoruz. Şehrin çeperinde, vatandaşımızın yerleşecekleri alanı altyapısı ile birlikte hazırlıyoruz. Bunları uzun vadeli ödeme şekli ile satışa çıkaracağız.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya kanalı üzerinden para piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş, bugünkü konuşmasında da Bakan Kururm’un Hazine arazilerine konut yapma imkanı ile ilgili açıklamasını değerlendirdi. 

'FİYATLAR DÜŞECEK DİYE BOŞUNA BEKLEMEYİN'

Yapılan bu açıklamayla arsa ve ev fiyatlarının düşeceğini bekleyenlere “Boşuna beklemeyin” diyen İslam Memiş İnşaat maliyetleri düşmedikçe ev ve kira fiyatlarının düşmeyeceğini açıkladı.

Memiş söz konusu uyarısını şu sözlerle dile getirdi:

Bu haber akışı geldiği zaman herkes heyecanlandı. Sanıyorlar ki emlak fiyatları düşecek. Siz böyle hayal kurmaya devam edin. Hazine arazisinin parayla satılması emlak sektöründeki fiyatları nasıl geri getirebilir ki. Önemli olan maliyet düşmedikten sonra sadece bir rant ortaya çıkacak. Tutup da sana 1 milyona mal olan evini 500 bin liraya mı verecek yani. Adam gitmiş devletin hazinesine bedava gitmiş konmuş bedavaya şimdi gitmiş parayla alacak. Bir sürü yeni milyoner türeyecek. O yüzden bak hazine destek veriyor emlak fiyatları arsa fiyatları kira fiyatları düşecek diye bekleyenler boşuna beklemesin.