İBB Meclisi'nin mayıs ayı birleşimlerinin son oturumu İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığındaki oturumunda, İSKİ Genel Kurulu yapıldı.

İSKİ'nin 2020 yılı faaliyet raporunun sunulduğu oturumda suya zam teklifi de görüşüldü. 

İSKİ, suya yüzde 25 zam teklif ederek, 0-15 metreküp arası su kullanımı yapan birinci kademe konutlarda 4.81 TL olan birim fiyatının 6 TL'ye çıkarılmasını önerdi.

Mayıs 2019’dan itibaren uygulanmaya başlanan her 2.5 metreküp suyun 0.5 metreküpünün “İnsani Su Kullanım Hakkı” olarak ücretsiz verilmesi kararının da Sayıştay uyarısı doğrultusunda kaldırılması talep edildi.

Tarife Komisyonu'nun AK Parti'li Başkanı Hidayet Erdöl, teklifte insani su hakkının kullanımının kaldırılması ve yüzde 25'lik artışıyla birlikte yüzde 50'ye varan bir zammın öngörüldüğünü belirterek bu teklifi kabul etmediklerini açıkladı. 

Yapılan görüşmelerin ardından, su zammı teklifi, kasım ayı genel kurulunda görüşülmek üzere oy birliği ile reddedildi. Ücretsiz insani su kullanım hakkının kaldırılması önerisi de kabul edilmedi.

(ANKA)