İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), artan akaryakıt fiyatları nedeniyle toplu taşıma ücretlerine ek zammı gündemine aldı. İstanbul'daki şoför esnafının yüzde 50 ila 100 arasında zam talebi bulunuyor. İETT Genel Müdürü Alper Bilgili de bilet fiyatlarının akaryakıt giderlerini karşılamaması nedeniyle bütçeye ek 10 milyarlık yük bindiğini belirterek, bunun sürdürülebilir olmadığını duyurmuştu.

UKOME toplantısı saat 14.05'te Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde başladı.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda sunulan tekliflerden biri de indirimli öğrenci kartına yaş sınırı getirilmesiydi. İndirimli öğrenci kartının 25 yaş ile sınırlanması isteniyor.

'SUİSTİMAL EDİLİYOR'

Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, "Öğrenci akbilini zaten 78 lira uyguluyoruz. Ancak bu, bir açıköğretim kaydı kolayca alınarak yapılabiliyor. Şu an İstanbul'da biraz suistimal ediliyor. Bunu değerlendiriyoruz ve açıköğretim kaydıyla bu hakkı elde ediyorlar. Gelir kaybına neden oluyorlar. Bu işletmeler açısından sorun oluyor. Alt komisyon demek bu sürecin 1 ay daha devam edecek olması demek" dedi.

Öneri, oy çokluğuyla reddedildi.

Toplantıda, akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle indirimli İstanbulkart ve toplu ulaşım ücretlerine ara zam teklifi oya sunulacak. Öğrenci kartlarında 25 yaş sınırı getirilmesi de gündemler arasında.