Cumhuriyet'in haberine göre, tezgâhların yanına bile yaklaşılmıyor. Kilo ile sebze alabilmek neredeyse imkânsız. Sebzelerin kilo fiyatlarını yüksek bulanlar gramla, taneyle alışveriş yapmaya başladı. Aralık ayına göre ortalama üç kat artan meyve sebze fiyatları, görenleri de şaşkına çeviriyor. 


Foto / Cumhuriyet

Daha birkaç ay önce kilo ile alınan ürünler şimdi aynı fiyatla tek tek alınabiliyor. Örneğin hemen hemen her yerde kolaylıkla yetişebilen kabağın kilogram fiyatı 26.90 lira. Sadece bir tane kabağın fiyatı ise 9.63 lira. Yani bir tane kabak alabilmek için 10 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

En fazla fiyat artışı yaşanan ürünlerden bir diğeri de patlıcan. Kilosu 32.90 liraya çıkan paltıcanın tanesi 7 liraya yaklaştı.


Foto / Cumhuriyet

SALATALIĞIN VE BİBERİN KİLOSU 30 LİRAYA DAYANDI

Salatalık 29.90 liradan, biber ise 29.99 liradan satılıyor. Salatalığın tanesi yaklaşık 4 lira, biberin tanesi ise 2 liraya geliyor. 

Bir adet karnabahar fiyatı ise 16 lirayı geçti. Domatesin tanesi 5 lirayı aştı. Domateste tane fiyatı birkaç ay önceki kilo fiyatını yakaladı. 

Peş peşe gelen zamlarla geçinmeye çalışan yurttaş, markete gittiğinde sadece birer adet kabak, patlıcan, domates, salatalık, biber ve karnabaharın yer aldığı alışveriş filesine toplam 44.30 lira ödüyor.


Foto / Cumhuriyet

Bu fiyatlarla birer adet domates, biber, salatalık, soğan ve bir miktar yağ kullanılarak yapılan tek kişilik çoban salatanın maliyeti ise 10 lirayı aşıyor.