Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yaptığı 'heterodoks poltikalar' açıklamasından sonra  gözler önümüzdeki aylarda enflasyonun gidişatının ne olacağına çevrildi. Enflasyonla alakalı son açıklama ise Amerikan Bankası JP Morgan'dan geldi. Foreks,  JP Morgan'ın  Gelişmekte olan Piyasalar Ekonomi ve Politika Araştırmaları bölümünden Yarkın Cebeci'nin yayınladığı raporda Türkiye için bir tahminde bulunarak yüzde 55 seviyelerine çıkacağı tahmin edildiği bilgisini geçti

ENFLASYON EN TEPE NOKTAYA ÇIKACAK

Yarkın Cebeci yayınladığı raporda “Enflasyonun Mayıs ayında yüzde 55 seviyesinde tepe yapmasını, Kasım ayına kadar yüzde 50 civarında kalmasını ve 2022 yılı sonunda yüzde 35’e düşmesini bekliyoruz” ifadelerini ederek  2023 yılı enflasyon beklentisini ise yüzde 15 olarak açıkladı. 

 SÜREÇ PARA POLİTİKALARINA BAĞLI 

2022 yılı sonunda yüzde 35’e düşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanan Cebeci, bu tahminler için risklerin hala yukarı yönlü olduğunu ve 2023 yılı enflasyon tahmininin gerçekleşmesinin Haziran 2023’de yapılacak seçimlerin sonuçlarına ve 2023 yılı başlarında para politikasında sıkılaştırma uygulanmasına bağlı olduğunu da belirtti.