Tükiye'nin dört bir yanında esnaf ve çiftçiler kan ağlılyor. Neredeyse tüm sektörlerde durum aynı... Son çığlık ise Kayseri'den yükseldi. AMV'de esnaflık yapan Aysun Bıyık, satış yapamayınca 40 bin liralık kira borcunu ödeyemedi. AVM yönetimi tarafından icraya verilen Bıyık'ın toplamda 500 bin TL'lik malına da el konuldu. Yaşadığı durum karşısında feryat etmekten başka çaresi kalmayan Bıyık, "Esnafın yanındayız, hiçbir şekilde dükkanlar kapatılmayacak, denildi. Dükkanlar kapatıldı. Haciz işlemleri uygulanmayacak, denildi haciz işlemleri uygulandı" diyerek sesinin duyulmasını istedi.

Aysun Bıyık, yaşadıklarını şöyle özetledi: 

"İpeksaray AVM'de iki mağazam var. Kira bedelleri yüksek olduğu için cuma günü mallarımla birlikte dükkandan çıkmak istedim. AVM dışında daha uygun maliyetle bir dükkan buldum. Orada işime devam etmek istedim. Bunu yönetime de ilettim. Cuma günü ürünlerimi toplarken, kapıları üzerimize kilitlediler. Buradan hiçbir şekilde çıkılmayacağını söylediler. Güvenlik amirleri ürünlerimi orada gasp ettiler. Cumartesi beni orada görüşmeye çağırdılar, görüşme yapıldı bana verilmiş sözleri vardı. 'Hiçbir şekilde sizlere haciz olayı olmayacak, pazartesi ürünlerinizi çıkarabilirsiniz' denildi bana. Pazartesi ben mağazaya gittiğimde öğlen haciz işlemleri başladı. Haciz memurları geldi, ürünlerim yazılmaya başlandı. Tek tek ürünlerim yazıldı. 'Bana verilmiş sözünüz vardı' dedim. Kira borcum 40 TL iken 500 bin liralık ürünümü haczettiler. Orada sinir krizleri geçirdim. 'Esnafın yanındayız' denildi. 'Hiçbir şekilde dükkanlar kapatılmayacak' denildi. Dükkanlar kapatıldı. 'Haciz işlemleri uygulanmayacak' denildi haciz işlemleri uygulandı. Şu an ürünlerim hacizli bir şekilde duruyor. Ben rica ediyorum, bana yardım edin, destek çıkın. Bir anne olarak, bir esnaf olarak buradan Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Sesimi duymasını istiyorum. Bana yardım edin. Ürünlerimin geri verilmesini istiyorum. Ekmeğim için, ayakta durabilmek için, esnafın yıkılmaması için.”  

"ESNAF KAN AĞLIYOR"

CHP'nin Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 'esnaf kan ağlıyor' diyerek şöyle konuştu:

"Corona virüsü salgını sebebiyle milyonlarca esnaf, borcundan dolayı iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı. Tüm esnaflar kan ağlıyor. Bu süreçte gelirlerini kaybeden esnaf çaresizce devletten yardım elini uzatmasını istiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'Kapanan esnaf yok' dediği gün Kayseri’de dükkanın kirasını ödeyemediği için icralık olan bir esnafımız "Ödeyemiyorum arkadaş, ödeyemiyorum" diye feryat etti. Bu feryadı tüm Türkiye’deki esnaflardan duyuyoruz. Ama sarayda yaşayanlar bu çığlıkları bu feryatları görmüyor, duymuyor, işitmiyor. Onlar birilerini devlet eliyle zenginleştirmeye devam ediyor."