Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni tedbirlerde, kahvehanelerin Ramazan ayı boyunca kapalı kalacağı açıklandı. 

Pandemiyle geçirilen 1 yılı Polemik Haber’e anlatan kahvehane işletmecileri, borçlarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını anlattı.

1974 yılında kahvehane işletmeye başlayan ve günümüze kadar bu sektörden gelir sağlayan Murat Sökün, “Pandemi bizi bitirdi. Zaten bu tür kıraathanelerin genç müşterisi yok. Yaşlıların da sokağa çıkma yasağı olması sebebiyle en çok biz etkilendik. Bu konuyla ilgili bize bir destek gelmedi. Sadece 3 aylık 1000’er Lira bir destek aldık. Çok zor bir durumdayız. İnsanlara HES kodu sorduğumuzda kapıdan dönüyorlar. Son bir yılda 25 bin lira borçlandık. Ödeyemedik… Borcu erteledik. Erteleyince de faiz arttı” dedi. 

30 yıldır kahvehanecilik yaptığını söyleyen Sezai Şükür, zararlarının büyük olduğunu söyledi. Kiralarını ödeyemediğini söyleyen Şükür, “Sattığımız çaylarla elektrik faturası bile ödenmiyor. Çalışanlar ne olacak? Kahveci esnafı Ramazan’da ne yiyecek? Evine ne götürecek? Bayramda ne yapacak? 1000 Lira destek neye yeter? Bu millet nasıl geçinecek? Oyun oynansa da olur oynanmasa da… Ama kahvehaneler açık olmalı. İnsanlar evine ekmek götürebilmeli” dedi.