İşte Kahveci'nin polemikhaber.com'a yaptığı çarpıcı açıklamalardan öne çıkanlar:

* Bu yılın bütçesini Lütfi Elvan açıkladı; bütçe açığı 172 milyar oldu.

* Gerçekleşen gelir 1 trilyon 29 milyar; gerçekleşen gider, 1 trilyon 202 milyar. 139 milyar lira bütçe açığı hedefleniyordu ama 172 milyar lira oldu. 

* Pandemi döneminde 73 milyar lira daha fazla gelir toplayan bir devlet var karşımızda. Pandemi desteğine harcanan 13 milyar lira.

* Devlet bu kadar parayı topluyor, özel sektörde para kalmıyor: Sorun hep faiz, faiz diyorlar...

* Kamudan topladığı parayı 5-6 müteahhite aktarıyor ve iş gidiyor.

* Türkiye'nin sorunu faiz değildir. Üstüne basa basa söylüyorum: Türkiye'nin sorunu faiz değildir. 

* Türkiye'nin sorunu kötü yönetimdir, Türkiye'nin sorunu, mülkiyet güvencesinin olmamasıdır.

* Kimse beklemesin. Kalıcı bir düzelme bu ekonomide olmaz.

* Bu ittifak bu yönetimle kalıcı bir düzelme olmaz; sadece saman alevi gibi olur: 4-5 yıldır ekonomi durmuş...

* İşsizliğin yeniden yüzde 7'lere düşmesi, fabrikaların çalışması, çarkların işlemesi, milletin refahının; gelirlerinin artması... Kimse bunlara kapılmasın!

* Bu yönetimle asla ve asla gelmez. Bu yönetim çok doğru kararlar alsa da gelmez. Türkiye bitmiştir.

* Bu siyasetle Türkiye'nin kalıcı bir refah veya sağlam bir yeni ekonomik düzen oluşturmasının imkanı yoktur.

* Yoksulluğa, işsizliğe, sefalete, ara ara parlamaların haricinde böyle devam edeceğiz.

* Faizi artırmanın hiçbir hükmü yok! Biz ana eksene bakalım: Ana eksende açlık var.

* Bir para trafiği var ama bu para trafiği milletten alıyor, zengine veriyor. Fakirden alıyor, zengine yol yapıyor. Fakirden alıyor, zengine köprü yapıyor. Fakirden alıyor, zengine liman yapıyor. 

* Bu ülke tersine döndü: Bütün dünya ülkeleri, zenginden alır, fakire hizmet yapar ama biz fakirden alıp zengine veriyoruz.

* O zenginler de yatırım; istihdam yapan, ekonomik kalkınmayı sağlayan zenginler değil. Özel uçakları, özel yatları, özel sefaları ve özel hazine garantileri olan 5-6 müteahhit

* Evlatlarımızın, torunlarımızın dahi geleceği ipotek edinmiş, onların da hayatlarında iyi dönem olma ihtimali yok.

* 'Efendim çocuğumu iyi okutayım veya torunumu okutayım da yarın öbür gün Türkiye'de iyi bir iş imkanı bulur düşüncesinden çıkalım. Bence, çocuklarınıza iyi bir iş imkanı arayacağınıza iktidar partisine kaydedin. Oradan iş imkanı bulabiliyor.

* Başka türlü iş imkanı da bulunamıyor Türkiye'de: Yazılıdan 99 alan mülakatta yazılıdan 50 alana geçiliyor. Sınıf geçme, sınıf atlama veya sınıf değiştirme imkanları dahi Türkiye'de gitti. 

* İşin özeti Türkiye'de verimlilik bitti. Sermayenin verimliliği de bitti. Insanın verimliliği de bitti.. biterse ülke de biter. Şimdi verimlilik bitti.

* Türkiye gerçekten tarihi varlık ve tarihi fırsatlar üzerinde oturan bir ülke. Beşeri sermayemiz çok güçlü, altyapısı çok. Çalışma yeteneği çok güçlü. İnandığı zaman çok özverili bir çalışıyor. Avrupa Birliği'nin dibinde tam üretim merkezi olabilecek bir ülkeyiz. Tarihi fırsattayız ama tarihi yokluk çekiyoruz.

* Bizim sorunumuz, faiz değil onlar geçici şeylerdir. Bizim sorunumuz güvencedir, yönetimdir: Devlettir. Devlet işlemiyor; güvence yok, yatırım güvencesi yok, ortam yok, yatırım yapacak ortam yok, verimsizlik had safhaya gelmiş ve bu verimsizlik ortamında kimse evladına, torununa parlak bir gelecek beklemesin. Maalesef Türkiye'nin kaderi bu!