Kahveci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Angela Merkel anısının yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan duruma da değindi.

İşte Kahveci'nin polemikhaber.com'a yaptığı çarpıcı açıklamalardan öne çıkanlar:

* Türkiye'nin temel bir başka sorunu; eğitim sorunu veya eğitimsizlik sorunu ya da çok okurken aslında eğitimsiz, vasıfsız bir nesil nasıl yetiştirilir bunun sorunu.

* Cumhurbaşkanı konuşmasında Merkel'e, "Türkiye'de sekiz nokta dört milyon üniversite öğrencisi var" deyince Merkel de 'üflemiş'

* Bunu şöyle ifade edelim: Fabrika düşünelim, 100 tane çalışanı var ve bu fabrika da çalışanların tamamını müdür yaptı... O fabrika batar.

* Türkiye'de bugün eğitim sisteminde aslında böyle bir süreç yaşıyor

* Şimdi bugün bir soruyu soralım kendimize: Türkiye'de 8,5 milyon üniversite öğrencisi var, Almanya'da 3 milyonun altında.

* Ama bugün işverenler, 'vasıta eleman bulamıyoruz' diye söyleniyor.

* Bu kadar üniversite öğrencisi varsa niye vasıflı eleman bulunamıyor? Demek ki her şey üniversite öğrenciliğiyle olmuyor. Birileri kamyoncu olacak. Birileri şoför olacak, taksi şoförü olacak. Biri. ayakkabı tamircisi veya birileri terzi olacak.

* Hep dile getirdiğimiz şey Türkiye yapısal olarak içeriden çürüyor, kurumların azalması zayıflaması planlamanın olmaması övündüğümüz değerler aslında bizi yıkan.

* Bugün Türkiye'de üniversite öğrencileriyle övünüyoruz ama ilk 1000 içerisinde girilen Boğaziçi Üniversitesi'nin yaşadığı sorunlar ortada.

* Gara'da 13 vatandaşımız şehit oluyor. Medyaya bakıyorsunuz, "öğrenciler yılbaşında eğlenmişler. Onlar da Boğaziçi'ndeymiş" gibi başlıklar. 

* Operasyonun başarısızlığını mı tartışacağız yoksa maliyetini üniversite öğrencilerine mi yıkacağız?

* Hem de bunlar Türkiye'nin ilk 1000, ilk, 2000 olarak üniversiteye giren öğrenciler. Yani bunlar bizim göz bebeğimiz. Bunlar bizim geleceğimiz, bize bakacak olan nesil. Kısaca bizim her şeyimiz.

* Bir tarafta bir başka söylem, bir tarafta bir başka eylem veya işlem...