Bu yöndeki taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerine ilettiklerini vurgulayan Atalay, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2,5'lik zam şubat ayındaki ücretlere yansıyacağını ve memur, memur emeklisi ve kamu işçisinin alacağı yüzde 2,5'lik ilave zammın, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verilmesi gerektiğni ifade etti.

'İŞÇİ ZAMMIN DIŞINDA TUTULAMAZ'

Atalay "Çalışanlar olarak hepimiz aynı çatının altındayız. İşçiyi bu zammın dışında tutmak doğru değil. Bunun için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki açıklamayı en kısa sürede yapmasını bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

TALEP BAKANLIĞA İLETİLDİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise yaptığı yazılı açıklamada memurlara uygulandığı gibi kamu işçileri için de 6 aylık enflasyona ilaveten TİS’teki yüzde 5 zam ile ilave zam talebini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ilettiklerini ve bu talebin olumlu karşılandığını belirterek, “Öncülük ettiğimiz bu talebimize ilişkin bakanımız ve hükümetimizin olumlu yaklaşımından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

GÖRÜŞME SAĞLANDI

Aslan, 'Bakanımıza olumlu yaklaşımı için teşekkür ediyoruz.' ifadelerinde bulunurken, bu görüşmenin ardından kamu çerçeve anlaşma protokolü çalışmalarını birlikte yürüttükleri  TÜRK-İŞ ile talebin ortaklaştırılması noktasında görüşmeler yapıldığını vurguladı.   

OLUMLU KARŞILANDI

"HAK-İŞ Yönetim Kurulu olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaretimizde bakanımızla olmak üzere yaptığımız görüşmede ve sonrasında bu konuyu dile getirmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede bakanımız tarafından olumlu karşılanan kamu işçilerine ek zam yapılması talebimizin hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu bir müjde ile sonuçlanacağına inanıyoruz”