Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı son büyüme rakamlarına göre, Türkiye 2020 yılında 1.8 büyürken, kişi başına düşen milli gelir, bir yıl içerisinde, 9 bin 127 Dolar’dan, 8 bin 599'a geriledi.

BEKO: BÜYÜME RAKAMLARDAN İBARET KALACAKTIR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, "Üretimin desteklenmediği bir ülkede büyüme sadece rakamlardan ibaret kalacaktır" uyarısında bulundu.

Beko yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye üretimde büyük zorluklar çekiyor. Her gün faturalara ve vergilere gelen zamlar yüzünden üretim zincirinde çok büyük sorunlar yaşanıyor. En büyük yük de çiftçinin üzerinde. Böyle bir ortamda büyümeden bahsetmek ne yazık ki samimi değil. Kişi başına düşen milli gelir artmadığı sürece büyüme bir anlam kazanmayacak. Ekonomik olarak gerçek bir büyüme için gelişmeleri gerçekçi bir bakış açısıyla incelemeli ve eksikleri tamamlamalıdır. Eğer ki merkezi hükümet eksiklikleri göremiyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kulak vermesi yeterli. Üretimin desteklenmediği bir ülkede büyüme sadece rakamlardan ibaret kalacaktır."